2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Paplepėjimai

Mokantis 12-oje klasėje, supranti, kad nors ir visą gyvenimą manei, jog tavo gyvenimas labai nuobodus, tačiau pažiūrėjus kitomis akimis, pamatai, kad esame labai užimti darbais, kuriuos nudirbti lieka vis mažiau laiko. Dabar jau suprantu ką reiškia, kai žmonės sako, jog jiems neužtenka 24 valandų per parą, 7 dienų per savaitę spėti įvykdyti užsibrėžtus tikslus. Ne paslaptis, kad egzaminų startas prasidės vos už poros savaičių, o mano žinios dar ne tokios, kokias norėčiau matysi atestate, tačiau tobulini žinias vis sutrukdo tinginiukas lydintis mane jau beveik 19 metų. 
Kaip ir kiekvienus metus, mokytis man trukdo pavasaris, pavydžiu žmonėms, kurie sugeba susikoncentruoti į mokslus nematydami kas vyksta aplink, tačiau jei susikoncentruoji į vieną sritį, tik vėliau pamatai, jog gyvenimas verda, o tu pražiospsojai visa tai. Antra vertus, tau nereikia slėpti savo egzaminų rezultatų, esi tikras, kad įstori į norimą sritį, būsi mylimas ir gerbiamas kitų, turėsi gersnę ateitį už kitus, kai "besidžiaugiantys gyvenimu" verks, kai jiems pasiūlys, geriausiu atvėju į valstyvės nefinansuojamas vietas arba iš vis nepriims niekur. Kurį pasirinksim kelią, mūsų asmeninis reikalas, tačiau svarstysi pats laikas.


 Iki šiol buvau optimistė, tačiau tik dabar supratau, kad jei nekovosime už savo tikslus ir siekius, galime taip prastovėti vietoje ir visą gyvenimą. Svarbu laiku pradėt, o mokytis niekada nevėlu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą